Dygtig.dk Privat Pasningsordning i Aalborg, City Syd
 

Herunder vil jeg forsøge at beskrive hvilke ting vi blandt andet kan foretage os i dagplejen Dygtig.

Et af de vigtigste punkter for mig er at skabe tryghed for børnene, og at de er trygge ved mig. Derudover laver vi en masse ting der komplimentere dette.

Vi er ude næsten hver dag, om vinteren er der også mulighed for at hygge sig inde med bagning og hemmeligheder. Men udover udendørsaktiviteter ligger min vægt på Motorik og Musik/Sang. Børnenes rollelege tager også en stor del af tiden, og så skal vi selvfølgelig også hygge os. Jeg bager et par gange om ugen. Børnene syntes i hvertfald det er skønt med friskbagt brød.

Nedenunder har jeg prøvet at beskrive hvad det er vi laver fx når det drejer sig om Motorik.

Tryghed: Tryghed er uden tvivl det vigtigste, når et lille barn skal starte hos mig.. Det handler om at både forældre er trygge ved at aflevere deres dyrebareste til mig og at barnet bliver trygt ved mig. Trygheden bliver ofte skabt af rutiner og forudsigelighed. Derfor har vi faste tidspunkter for spisetider. Jeg laver rutiner som hjælper børnene, så de ved hvad de skal gøre. Fx når jeg finder musikinstrumenterne frem, så sætter de sig på tæppet, for det er kun her man må spille! Det samme gør sig gældende når vi skal lave sanglege, så står vi op midt på gulvet. Alt sammen noget, der skaber genkendelighed og børnene bliver altid begejstrede, fordi de ved, hvad der nu skal ske. Der skal selvfølgelig også indgå en masse kærlighed til de små børn. Og når et barn er tryg, så er det klar til at udforske og lære en hel masse om livet.

Udeaktiviteter: Vi er ude så ofte vi kan. Det gælder både når der er sommer og sol, rusk og regn, sne og isende koldt. Derfor er det vigtigt, at børnene altid har tøj og sko med der passer til vejret. Ofte er vi ude i flere timer, hvor vi hygger os i haven, er på vores egen legeplads eller en anden legeplads i området, eller måske plantorama hvor der er masser af fisk og fugle - det er også rigtig hyggeligt. Vi besøger også en fjerkrækoloni, kigger på tog, biler og heste. Af og til møder vi nogle af de andre dagplejebørn i området, og så kan det være vi går en tur sammen. Så snart vejret er til det, spiser vi ude så ofte det er muligt. 

Christiania ladcykel: Vi har i november 2016 fået en ladcykel som vi selvfølgelig bruger flittigt! Det udvider vores rækkevidde og muligheder en hel del. Så vi har mulighed for at besøge en masse nye spændende legepladser, kildeparken, havnefronten, Vestre Fjordpark, andre søde dagplejere og deres børn og mange andre steder..

Dyr: Vi har en kat i huset, hun hedder Tigermis. Hun er jo selvfølgelig sin egen, men hun vil rigtig gerne med ud på tur og følger med på legepladsen og andre småture. 

Motorik: Her bruger vi Bobles dyrerne rigtig meget, både til at kravle, gynge, gå og stå på. Det er i sær et hit, når vi laver forhindringsbaner af bobbles, madrasser og Gonge balancesti og sansesten i hele stuen. Vi bruger også nogle specielle bolde, der er nemme at gribe, så de får sig nogle dejlige succesoplevelser.

Musik/Sang: Vi hører rigtig meget musik og ofte be’r børnene selv om at få skruet op, og så danses der helt vildt. Andre gange finder vi instrumenterne frem, og de øver sig i at lave allermest larm. Til stor begejstring!! Jeg synger nemme børnesange for dem og små sanglege, og det er jo herligt, når de begynder at synge med og efterligner fagter og bevægelser.

Rolleleg: Der er ingen tvivl om, at det der fænger børnene allermest er at lave mad og servere kaffe. Og her begynder de så småt at lege med hinanden, det er skægt at se, hvordan de kan underholde sig selv og hinanden på den måde.

Hygge: Vi læser bøger både på gulvet eller når vi får eftermiddagsmad ved bordet. Ofte tager vi også hånddukkerne frem, så de kan fortælle en historie. Vi har rigtig mange stunder, hvor der gives knus og kram, ikke kun af mig men også blandt børnene. Børnene syntes også det er rigtig skønt at være med til at bage boller eller lave mad. 

Omsorg: Jeg passer godt på de små skønne børn og de får alle de kram og knus de kunne ønske sig. Børnene er også selv meget kærlige overfor hinanden og vi hjælper hinanden hvis en er ked af det eller har brug for hjælp. Det er en kæmpe bekræftelse for mig når først jeg har fået et barns tillid og de kvittere med et inderligt lille kram (og en masse våde nysser)..

Marianne Nørgaard Olsen | Krondyrvej 8, 9200 Aalborg SV  | Tlf.: 20 81 40 41